Bezglutenowe ciasteczka śniadaniowe


Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Bez śniadania nie wychodzę z domu. Preferuję także śniadania na słodko i ponieważ nie piję kawy ani herbaty (bo nie lubię :)) zjadam je popijając szklanką mleka lub soku pomarańczowego.

Ciastka i owoce to jedno z lepszych śniadaniowych rozwiązań. A te bezglutenowe ciasteczka przygotujemy w kilka minut.

bezglutenowe ciastka śniadaniowe z kaszy jaglanej

Składniki na 5 ciasteczek:

1 dojrzały banan

1 łyżka masła orzechowego naturalnego bez soli i cukru (Primavika)

1 i 1/2 szklanki ekspandowanej kaszy jaglanej (można użyć każdego innego poppingu)

Przygotowanie:

1. Banana rozgniatamy widelcem razem z masłem orzechowym. Dodajemy popping z kaszy jaglanej i dokładnie mieszamy.

2. Z masy formujemy kuleczki, które następnie lekko rozgniatamy. Pieczemy około 5-8 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zdejmujemy z blaszki, gdy wystygną! Ciepłe są bardzo miękkie!


Dodaj komentarz