Kotlety brokułowo- serowe


Bardzo szybki i zdrowy obiad. Kotlety brokułowo-serowe można podać z kaszą, bukietem warzyw i sosem np. serowym.

kotlety brokułowo-serowe

Składniki na 5 kotletów:

1 mały brokuł

1 mała cebula

100 g żółtego sera

2 łyżki zarodków pszennych (można zastąpić siemieniem lnianym lub bułką tartą)

2 łyżki oliwy do smażenia

sól, pieprz

Przygotowanie: 

1. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę siekamy i podsmażamy na patelni.

2. Ugotowanego brokuła odcedzamy, rozgniatamy, dodajemy starty żółty ser, zarodki i doprawiamy solą i pieprzem.

3. Z przygotowanej wcześniej masy formujemy kotlety i podmażamy je na oliwie z każdej strony.


This entry was posted in obiad.

Dodaj komentarz