Jaja z „wędzonym” farszem


Wielkanoc coraz bliżej! A jak wiadomo te święta to przede wszystkim jaja! Uwielbiam jaja faszerowane. Oprócz tych z nadzieniem buraczkowym najbardziej lubię jajka z podsmażaną cebulką. Wymyśliłam ten przepis kilka lat temu i od tamtej pory robię je na każdą Wielkanoc. Są przepyszne i znikają z talerza w tempie błyskawicznym! W tym roku dodatkowo wzbogaciłam przepis o wędzoną paprykę i wyszło genialnie!

jaja z wędzonym farszem

Składniki:

4 jaja ugotowane na twardo

1 cebula

1 łyżka majonezu

1/2 łyżeczki słodkiej papryki

1/3 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki

olej do smażenia

sól

Przygotowanie:

 Cebulę obieramy, a następnie siekamy drobno i smażymy na oleju aż zmięknie. Jajka przekrawamy na pół i delikatnie wyciągamy łyżeczką żółtka.  Do żółtek dodajemy majonez, usmażoną cebulkę, słodką i wędzoną paprykę. Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą i doprawiamy solą do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziewamy ugotowane białka jaj.


Dodaj komentarz