Czereśniowy pudding chia


Taaak! Już są! Pyszne, soczyste czereśnie! Wy też zauważyliście, że jadamy je w tak niewielu wersjach? Najczęściej na surowo lub w przetworach. Zamierzam to zmienić. Zacznijmy od  pierwszej blogowej pozycji z czereśniami w roli głównej. Przygotowanie czereśniowego puddingu chia zajmie Wam dosłownie chwilę. Pudding jest bardzo sycący, ale zarazem lekki, no i najważniejsze mooocno owocowy! Idealnie nadaje się na śniadanie jak i na słodką przekąskę w ciągu dnia. Gotowi by spróbować?

czereśniowy pudding chia

Składniki na 2 porcje:

ok. 1/2 kg czereśni

3 łyżki nasion chia (do kupienia tutaj)

2 łyżki płatków owsianych

1 łyżka płatków migdałów

Przygotowanie:

Czereśnie myjemy i drylujemy. Następnie blendujemy owoce na gładką masę. Dodajemy nasiona chia i płatki owsiane, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 3 minuty i ponownie mieszamy. Tak przygotowany pudding odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Przed podaniem posypujemy płatkami migdałów.


Dodaj komentarz