Listki cykorii nadziewane sałatką jajeczną z rzeżuchą i papryką


Święta Wielkanocne kojarzą mi się z wiosną, słońcem, kwiatami. I tak też musi być na moim świątecznym stole czyli kolorowo, wiosennie. Idealnym i szybkim daniem, które można przygotować na niedzielne śniadanie będą listki cykorii nadziewane sałatką jajeczną.  Wystarczy obrać kilka pisanek, dorzucić paprykę i trochę zieleniny i gotowe!

cykoria z sałatką jajeczną

Składniki:

1 cykoria

4 „szczęśliwe” jaja ugotowane na twardo

1/2 słodkiej szpiczastej papryki czerwonej

2 garście rzeżuchy + do dekoracji

pęczek szczypiorku

2 łyżki majonezu

świeżo mielony pieprz

sól himalajska

Przygotowanie:

Jaja, rzeżuchę, szczypiorek i paprykę bardzo drobno siekamy. Dodajemy majonez i doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę wkładamy w pojedyncze liście cykorii i dekorujemy rzeżuchą.


Dodaj komentarz