Kokosowe ciasto z malinami i jeżynami


Pomału wracam do gotowania i choć apetyt jeszcze mi nie dopisuje to przynajmniej uszczęśliwiam męża,  najbardziej oczywiście słodkościami. Dziś w ten piekielnie deszczowy i wietrzny dzień upiekłam przepyszne, wilgotne i bezglutenowe ciasto z malinami i jeżynami. Szybkie w przygotowaniu i szybkie w znikaniu (z talerza)!:)

kokosowe ciasto z malinami_wm

Składniki na keksówkę:

4 jaja

1 banan

1/3 kostki miękkiego masła

1 szklanka mąki kokosowej

1/4 szklanki ksylitolu lub brązowego cukru

1/2 szklanki wody

3 łyżki mąki ziemniaczanej

1 szklanka malin

1/2 szklanki jeżyn

Przygotowanie:

Jaja ucieramy z masłem, cukrem i bananem. Następnie dodajemy mąkę i wodę. Na sam koniec dodajemy 1/2 szklanki malin i jeżyny, delikatnie mieszamy masę łyżką, a następnie wykładamy ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Resztę malin układamy na wierzchu ciasta. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach.


Dodaj komentarz