Prażone skórki bobu


Jesteśmy na półmetku urlopu. Cudnie jest być w końcu tak na 100 procent razem całymi dniami. Przy małym dziecku raczej się nie poleży, ale cieszę się każdą chwilą spędzoną tutaj. Internet na szczęście traci co chwila zasięg, więc iPhone raczej leży w kącie, ale chciałam się z Wami podzielić tym przepisem póki mamy sezon na bób. Chrupiące skórki bobu? Czemu nie! Zero waste i w dodatku fajna przekąska idealna na wieczorne mecze dla fanów futbolu.

Prażone skórki bobu_wm

Składniki:

skórki z 0,5 kg ugotowanego bobu

słodka papryka

olej kokosowy

sól

Przygotowanie:

Skórki nacieramy olejem kokosowym, posypujemy papryką i solą. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Prażymy około 25 minut w 200 stopniach pilnując by się nie spaliły.


Dodaj komentarz