Wegański serek malinowy


Dotarliśmy nad morze! Pogoda piękna! Wybraliśmy opcję z własną kuchnią, bo żadne polskie all inclusive nie zapewniłoby mi  i mojej córce diety bez nabiału, glutenu i jajek w dodatku zdrowej i różnorodnej. Zapakowałam pół auta produktów, których używam na co dzień i gotuję sama. Prosto i szybko, bo kuchnia na wakacjach rządzi się swoimi prawami. I taki mam też dzisiaj dla Was przepis. Serek malinowy dla alergików, wegan, dla każdego! Minimum składników, a maksimum zdrowia i smaku. Świetny do placków, naleśników czy solo jako sycące śniadanie dla dzieci. Bawcie się też smakami! Użyjcie śliwek, czereśni, jagód czy mango! Smacznego!

DSCN0079_wm

Składniki:

200 g wiórków kokosowych

2 garście malin

woda

Przygotowanie:

Wiórki blendujemy ręcznym blenderem lub blenderem z ostrzem w kształcie litery „S” tak długo aż zacznie się wytrącać tłuszcz, a masa będzie tłusta i zbita. Dodajemy maliny i blendujemy. Następnie dolewamy wodę do uzyskania pożądanej konsystencji. Przy słabszym blenderze konieczne jest robienie przerw lub dodaniu wody już na samym początku.


Dodaj komentarz